Kategorier
Uncategorized

Är kryptovalutor framtiden?

Hej kära läsare! Det har blivit dags att blicka mot framtiden och i dagens inlägg tittar vi närmare på det som kanske är framtidens sätt att investera och betala, det vill säga digitala valutor eller kryptovalutor som de är mer kända som. Dagens inlägg kommer alltså att handla om kryptovalutor.

För inte allt för länge sedan var den här skribenten en novis gällande kryptovalutor men efter att ha hittat in till kryptoportfoljen.se har skribenten snappat upp ett och annat och kan nog snart titulera sig glad amatör eller kanske mer än så.

Det viktigaste att veta om kryptovalutor är att de faktiskt är riktiga valutor. Det är bara att de ägs av användarna och inte utfärdas av någon centralbank eller någon regering.

Valutan är fristående kan man säga och lever sitt eget liv på internet. Precis som med vanliga pengar så går kryptovalutor att handla med. Samtidigt är de också ett “storage of value” ungefär som en aktie, fond eller obligation. Det vill säga något man kan investera i med hopp om framtida avkastning.

Den viktigaste kryptovalutan att känna till är Bitcoin som är den största och som också var den första. Bitcoin har pendlat vilt upp och ner i värde genom åren så den som var tidig med att köpa Bitcoin och lyckades sälja när priset var som högst har nog gjort sig en rejäl hacka.

En annan valuta som är bra att känna till är Ethereum som man kan säga är den största utmanaren till Bitcoin. Men dessa två är långt ifrån de enda på marknaden. Det finns många hundratals olika kryptovalutor och det känns som att det kommer nya hela tiden.

Så för att svara på frågan i rubriken, är kryptovalutor framtiden?

Det är såklart omöjligt att svara på men vi kan våga oss på en gissning. Förmodligen kommer kryptovalutor vara en del av framtiden. I takt med att fler och fler upplever dem som säkra samtidigt som fler och fler butiker på nätet gör det möjligt att handla med kryptovalutor som kommer fenomenet nog att fortsätta växa.

Hur stort det blir i slutändan är omöjligt att sia om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *